Најновије вести

Студенти уручили поклон пакетиће штићеницима Дома за децу са посебним потребама у Грачаници

Чланови Студентске конференције универзитета Србије (СКОНУС) и студената Фондације “Заједно за младе” др Данице Грујичић су у оквиру акције “Космету на дар” данас боравили у Грачаници и штићеницима Дома за децу са посебним потребама поделили новогодишње пакетиће.

 

Група од педесетак студената са Беогадског универзитета и студената Фондације “Заједно за младе” др Даница Грујичић обишла је на кратко манастир Грачаницу, а њихови представници су искористили прилику да посете штићенике Дома за децу са посебним потребама и поделе им поклон пакетиће.

“Данашњу акцију отпочели смо тако што смо обишли Дом за децу са посебним потребама и њима оденли пакетиће. Сјајан је осећај да у току новогодишњих празника можемо да обрадујемо оне којима је то заиста најпотребније. Овим путем желим да се захвалим свима који су учествовали у овој акцији, а то су студенти парламента универзитета у Београду, Крагујевцу, Приштини, Новом Пазару, Нишу, Приштини и универзитета Сингиунум”, рекла је за Косово Онлајн Маргарета Смилић – потредседница СКОНУС-а

Током другог дана посете Косову студенти ће обићи Косовску Каменицу, Клокот и Витину, а дан ће завршити ноћењем у манастиру Светих Арханглела код Призрена.

Акција “Космету на дар” сутра ће бити настављена поделом поклон пакетића деци из Велике Хоче, Ораховца и Гораждевца, каже председник СКОНУС-а Милан Савић.

“Студенти Србије су као и до сада увек показали да су ослонац нашег народа на простору Косова и Метохије. И кад је добро и кад је лоше. Овога пута желели смо да покажемо малишанима са простора Косова и Метохије да нису заборављени, да њихови сународници са простора целе Србије мисле на њих, односно будућност Републике Србије, она највреднија, а то су студенти, стала је уз народ и прикупила пакетиће.
Наставићемо акцију и током следећих месеци. Ово је само почетак”, нагласио је Савић.

Студенти су јучерашни дан провели на северу Косова где су поделили поклон пакете ученицима ОШ “Бановић Страхиња” у Бањској код Звечана.

У току три дана студенти ће у готово свим српским срединама северно и јужно од Ибра поделити више од три хиљаде поклон пакетића које су организовано припремали на својим факултетима.

Подели на: