Најновије вести

Створени квалитетни услови за живот

Породица Вукојевић из села Стржин добила нову кућу у околини Лепосавића

 

Ратни војни инвалид Жарко Вукојевић са братом и мајком уселио се у новосаградјену кућу у околини Лепосавића, која је подигнута средствима Канцеларије за Косово и Метохију. Иако је била најављена посета директора Каннцеларије за КиМ Петра Петковића, да он уручи кључеве куће овој породици, приштинске власти му нису ни овога пута дозволили прелазак административне линије, па је његов заменик Борисав Тајић са представницима општине Лепосавић предао на коришћење кућу овој породици која се налази у насељу Лепосавска река , надомак Лепосавића.
,,Упркос данашњој забрани Приштине да директор Канцеларије за Косово и Метохију Петар Петковић додје на КиМ и у општину Лепосавић, ништа нас не може спречити да наша помоћ стиже нашем народу, не само овде у Лепосавићу , него и широм покрајне. Данас смо стамбено збринули породицу Вукојевић, која је живела у веома тешким стамбеним условима у удаљеном селу Стржин, на око двадесет километара од Лепосавића. Добили су кључеве нове куће и на овај начин помогли смо ову породицу, која живи од социјалне помоћи, а њен члан Жарко Вукојевић је уз то и ратни војни инвалид”, казао је Борисав Тајић, приликом доделе кључева Вукојевићима.
Овом приликом Зоран Тодић, градоначелник и председник ПО општине Лепосавић захвалио је Канцеларији за КиМ и Влади Републике Србије што је збринула још једну породицу, којој је нова кућа била неопходна.
– Ми смо ту да водимо рачуна о свим нашим градјанима без обзира на све изазове и искушења која ми као нрод овде пролазимо , јер смо решени да будмо своји на своме , а то верујте није могуће без наше државе и нашег председника, рекао је Тодић.
-Жарко Вукојевић, захвалан што је он и његова породица добила нови дом , казао је да он и његов брат и мајка живе од социјалне помоћи, да су до сада живели у забаченом селу, удаљеном од Лепосавућа и да ће им живот сада бити много лакши.
У протекле две године на подручју општине Лепосавић кроз програм збрињавања социјално угрожених лица, помоћ је добило 170 домаћинстава, како кроз набавку градјевинског материјала , тако и кроз санацију постојећих објеката, а саградјена су и 84 стана за младе брачне парове , интерно расељена лица и избеглице. В.В.

Подели на: