Најновије вести

Суниог и Тодић: ЕУ помаже развој општине Лепосавић

Председник општине Лепосавић Зоран Тодић разговарао је са амбасадором Европске уније на Косову Томашом Суниогом о завршетаку радова на пројекту изгадње спортског центра, изградњи регионалне и рекултивацији постојеће депоније као и о Развојном фонду и даљој подршци и инвестирању ЕУ у општину Лепосавић.

 

Једна од тема разговора на састанку била је и пројекат водоснабдевања.

“У протеклим годинама канцеларија ЕУ је финансијски помагала развој наше општине, како кроз инвестирање у инфраструктурне пројекте од јавног интереса, тако и кроз индивидуалне пољопривредне пројекте, као и пројекте за мала и средња предузећа. У Канцеларији ЕУ видимо веома важног партнера са којим желимо интензивније да сарађујемо како бисмо унапредили услове за живот становника општине Лепосавић. Очекујемо да ће у току 2022. године подршком Канцеларије ЕУ бити завршен пројекат Спортског центра у Лепосавићу и да ће бити завршене две стамбене зграде за смештај корисника колективних центара који се налазе у Лепосавићу.

Свакако, очекујемо од Канцеларије ЕУ да ће сарадња са општином Лепосавић у наредним годинама бити још интензивнија и да ћемо заједничким радом успети да обезбедимо финансијска средства из ИПА 3 фондова за решавање горућих проблема са којима се суочавају наши мештани, а на првом месту је питање водоснабдевања. Како би заједничким залагањем обезбедили повољан пословни амбијент и економски развој у општини Лепосавић као и боље услове за живот наших становника Европска Унија ће у општини Лепосавић имати не само поузданог партнера већ и искрене пријатеље у годинама које долазе”, рекао је председник општине Лепосавић Зоран Тодић.

Амбасадор Суниог захвалио се Тодићу на гостопримству и представљању приоритета за даљи развој општине.

„Моја данашња посета Лепосавићу била је усресређена на пољопривредни развој, производњу хране и подршку канцеларије Европске уније овим областима. Откривањем природних потенцијала, побољшавамо живот и доприносимо одрживом развоју свих заједница на Косову“ рекао је Суниог.

Након састанка, у оквиру посете општини Лепосавић, амбасадор Томаш Суниог и председник општине Лепосавић Зоран Тодић обишли су спортски центар у Лепосавићу, винарију Лакићевић, Трепчину депонију за одлагање јаловине, Пољопривредну школу у Лешку и школску фарму, становнике села Каљин из бошњачке заједнице, као и засад боровница газдинства Јевремовић у селу Трикосе.

 

Подели на: