Најновије вести

СВАКО ДЕТЕ ИМА ПРАВО ДА ОДРАСТА ЗДРАВО

ЛАПЉЕ СЕЛО                  

   

 

Председница општине Грачаница проф. Др Љиљана Шубарић са својим сарадницима обишла средњошколски центар у Лапљем Селу и доделила спортске реквизите.

Председница Шубарић, у пратњи сарадника, обишла је средњошколски центар у Лапљем Селу у коме су смештене три средње школе Гимназија – Приштина, Економска школа и Медицинска школа и  том приликом доделила преко потребне спортске реквизите школама у средњошколском центру који како кажу представници школа не мањкају али се услед честог коришћења хабају и свремена на време потребна је обнова истих.

Шубарићева је у пратњи директора одељења за омладину и спорт и сарадника истоимене општине доделила следеће спортске реквизите :

Лопте за футсал, кошарку и одбојку, козлић, копља, медицинску вагу, обележиваче простора, чуњеве – који ће ученицима омогућити адекватно бављење спортским активностима у школи.

У свом обраћању yченицима  Шубарићева је навела :

-Веома је важно да се наша деца буду усмерена на спортске активности и јако сам поносна јер је спорт на територији општине Грачаница развијен, то нам показују бројни турнири на којима наши клубови учествују и пуни спортски терени. Све то нама даје додатну мотивацију да наставимо са радом, да нашој деци и омладини приближимо спортске вредности и њихов значај уопште у циљу њиховог здравог одрастања – казала је градоначелница Шубарић

Директор општинског одељења за омладину и спорт Душан Цвејић напоменуо је :

-Држава Србија побринула и за стварање пилот пројекта „Свако дете има право да одраста здраво“ и најавио долазак  тима Покрајинског завода за спорт и медицину спорта Војводине, те напоменуо да ће се о њиховом трошку обавити медицинска тестирања деце од 4.-ог до 8.-ог разреда, под надзором спортских лекара али и да ће се у будућости заложити да то буде обављено и са средњошколцима -навео је Цвејић.

Професор физичког васпитања Александар Јовановић истиче да је ово мотив за даљи рад и подстрек за младе људе да се више баве спортом.

Ученици су једногласно казали да ће им донирана опрема омогућити развитак у спорту, те да у будућности очекује још боље резултате како личне тако и што се школских такмичења тиче.

Н. Т.

Подели на: