Најновије вести

Свакодневне интервенције и у зимском периоду

ВАТРОГАСНО – СПАСИЛАЧКА ЈЕДИНИЦА У КОСОВСКОЈ МИТРОВИЦИ

 

Oпштина Косовска Митровица, Привремени орган, финансирала је адаптацију просторија за дежурства у Ватрогасној станици у Косовској Митровици, а која покрива и територију општине Звечан. Осим тога, општина издваја готово месечну надокнаду и обезбеђује средства за гориво и сервисирање возила, речено је прилоком посете председника Привременог органа општине Косовска Митровица Александра Спирића Ватрогасно – спасилачкој јединици у Косовској Митровици.
– Ватрогасна јединица је прави показатељ да тимски рад побеђује и да тимски, уједињени и сложни настављамо даље. Сервис грађанима, поред локалне самоуправе јесу и ватрогасне јединице и све остале институције и установе, јер наш заједнички циљ јесте бољи живот за све грађане – рекао је Спирић и додао да је главни циљ прогарама „Србија 2020 – 2025“ да сваки грађанин осети бољитак и у читавој земљи.
Изразио је наду да ће и нови Ватрогасни дом, чија изградња већ дуже траје, бити завршен у току ове године.
Командир Ватрогасно – спасилачке јединице у у Косовској Митровици Ранко Ристовић захвалио се општини на помоћи коју добијају, како је рекао, у опреми и свему што је потребно да би што ефикасније изашли у сусрет грађанима, да би спашавали људске животе, гасили пожаре. Према његовим речима, Ватрогасна јединица располаже са четири специјализована возила а у сваком тренутку на дежурству је 8 – 9 ватрогасаца. Такође, функционише и брза мобилизација, што значи и да ватрогасаци који не раде тог дана брзо се мобилишу ако је неки већи пожар у питању.
Што се тиче интервенција у зимском периоду, оне су свакодневне, кажу у Ватрогасној станици и управо тог дана, приликом посете, група ватрогасаца вратила се са терена у селу Липа где је избио пожар на трафо – станици.
С.К.

Подели на: