Најновије вести

Све кажу својим успехом

Традиционално, организован је приијем за најбоље дјаке, дјаке носиоце Вукових диплома за свршене основце и средњошколце у општини Лепосавић. Пријему је присуствовао, поред дјака и директора школа и декан Учитељског факултета Призрен – Лепосавић, проф.др Радомир Арсић, који је позвао будуће бруцоше да упишу факултете на Униврезитету Приштина- Косовска Митровица.

Лепосавић, 7. Јула- Постала је уобичајена пракса да на крају школске године градоначелник и председник Привременог органа општине Лепосавић, Зоран Тодић организује пријем за најбоље ученике који су завршили Основне и Средње школе на подручју ове општине. У великој сали Скупштине општине окупили су се најбољи ученици из три Основне школе из Лепосавића, Лешка и Сочанице и две средње школе, ”Никола Тесла” из Лепосавића и Средње Пољопривредне школе, Приштина са привременим седиштем у Лешку. За више десетина ученика указана је велика част , да се истакне њихов успех и награди њихово постигнуће у досадашњем школовању. Уручени су им поклони Скупштине општине у књигама, а декан Учитељског факултета Призрен- Лепосавић, проф . др Радомир Арсић ученицима генерације у Лепосавићу, Лешку и Сочаници уручио је таблет рачунаре.
– Знамо да није лако бити Вуковац и потврдјивати своје знање у континуитету кроз целокупно школовање у Основној школи, али ви потврдјујете да то можете и да све кажете својим успехом. Ми смо ту да вас подржимо, да наградимо ваш рад и труд, и да вам пожелимо да наставите да нижете успехе , као и до сада, казао је измедју осталог Зоран Тодић уручујући пригодне поколоне најбољим дјацима.
Ови ученици постигли су најбољи успех , пре свега својим радом и залагањем, али за то су сигурно заслужни и њихове породице и наставници и професори, што су ови ученици постебно истицали.
– Живимо у времену када знање треба да победјује, а ваш успех је успех ваших колектива и целе наше заједнице и државе, јер на вама остаје велика одговорност, да останете у свом крају одакле потичете, да заузмете важне позиције , да креирате будућност и развој овог подручја. Са нама је и декан Учитељскохг факултета Призрен- Лепосавић, проф. др Радомир Арсић, који је изразио жељу да присуствује овом пријему, а сви ми, локална самоуправа и образовне уставове сви смо ту на истом задатку, да улажемо у наш образовни систем, јер тако улажемо у своју будућност, у знање и развој, како нашег подручја, тако и у развој наше државе Србије. Ја желим да вам честитам, јер сте ви показали да сте најбољи од најбољих, носиоци Вукових диплома и желим вам да наставите у истом ритму. Да се потврдјујте својим успехом у наставку школовања, на школама и факултетима , које сте одабрали, да и надаље будете наш понос, а ми ћемо знати да то наградимо. Позивам вас да наставите школовање овде на Косову и Метохији, одакле потичете, а да сутра када завршите радите на добробит и развој свога краја, нагласио је Тодић.
Декан Учитељског факултета Призрен – Лепосавић, проф. др Радомир Арсић истако је да му је веома драго што присуствује овом лепом скупу младости, знања и лепоте.
– Почаствован сам присуством овде данас, медју вама, а лично сам изразио жељу да данас будем овде, и честитам вам свима на великом успеху. Учитељски факултет, који образује младе кадрове за рад у образовању, увек ће подржати и наградити успех, па смо се тако одлучили да уручимо таблет рачунаре ученицима генерације у Лепосавићу , Лешку и Сочаници.
Ова деца су најбоља од најбољих , а са децом је увек најбоље радити. Знање треба увек да им будем водиља и да се кроз живот пробијају својим знањем. Уколико желимо да имамо квалитетан кадар, који ће нас заменити, ми морамо да улажемо у младе генерације. Ови млади људи, који су се издвојили својим знањем, сутра ће сигурно наследити нас на факултетима и они су будућност коју желимо да видимо, да рачунамо на њих, да се кроз живот пробијају знањем, јер је само то начин да се иде напред, казао је проф. др Радомир Арсић.
Носилац Вукове диплове у Средњој школи” Никола Тесла” у Лепосавићу, Емилија Миладиновић истакла је да јој је част што је постигла велики успех, да добије Вукову диплому, а за то, како каже, захвални су и њени професори и родитељи, јер су јој пружили знање и подршку током школовања.
– Моји планови су да наставим школовање на факултету, мој избор је Градјевински факултет и надам се да ће то тећи по свим мојим плановима и циљевима, каже Емилија.
Ученица генерације у Основној школи ”Лепосавић” у Лепосавићу Милица Симић казала је да је поносна на свој досадашњи успех, јер је најбоља у својој школи и да наставља школовање у Лепосавићу у Средњој школи ”Никола Тесла ” у Гимназији, природно- математичког смера.
Оно што је посебну ноту дало овом величанственом скупу, где су се окупила младост коју карактерише најбољи успех у школи, је то, што су истицали да већина њих наставља школовање на Косову и Метохији.
Поводом тога, декан Учитељског факултета Призрен -Лепосавић, проф. др Радомир Арсић, поручио је свима да га добро слушају, да имају избор овде у Лепосавићу, будућим бруцошима само на подручју општине Лепосавић могућност за упис пружају три Факултета и две Високе струковне школе и да је битно да то искористе, јер овим високошколским установама су потребни професори са овог подручја.
– Ја сам из Метохије и године рада су иза мене и очекује се смена генерација. Ви сте будућност и да ви сутра , јер сте се издвојили својим знањем, будете професори на тим Факултетима , да радите са децом, да радите са својим народом, јер опстанак не само школства, него и Универзитета је нешто што је опстанак српског народа на овим просторима. Без вас младих, овај терен би био празан , покушајте да вратите оно што су ваши родитељи, ваши преходници оставили вама у наследје, да сачувате ову земљу , ову дивну земљу, да останете овде и да се борите за опстанак свој и свог народа овде. Ја знам да ће део вас отићи можда и у иностранство, отићи из ове земље, али знајте да је овде ваше семе, као што је моје семе у Призрену и овде ћете се увек враћати. Овде је ваша будућност и овде сте потребни , сутра када се формирате као личности , овде за вас има радних места, овде треба да радите и опстајете. Хвала вам велико за ваш досадашњи успех и наставите тако, јер само нас знање може одржати и унапредити. Будите колегијални, јер само заједнички постиже се највећи успех, поручио је одликашима, најбољим дјацима, вуковцима проф. др Радомир Арсић.
У име директора школа на овом пријему захвалила се и директорица Основне школе ”Лепосавић” у Лепосавићу, Силвана Маговчевић, која је честитала ученицима на досадашњим постигнућима, уз напомену да је овај успех тим већи , што је постигнут у тешком времену пандемије корона вируса, који је у значајној мери омео образовни систем.
Верица Вукојевић

Подели на: