Најновије вести

Све мање индикација, све више ретеста на ковид 19

Према последњем пресеку забележено пет нових случајева корона вируса и 34 излечења у српским срединама на Ким

 

У току јучерашњег дана у Завод за јавно здравље Косовска Митровица стигло је 60 резултата тестова, од чега је код пет узорака потврђено присуство вируса, остали су негативни. У већем броју је био у питању ретест и забележено је 34 излечења. Реч је о узорцима узетим 11. августа.
Према подацима које је саопштила на данашњој конференцији за новинаре епидемиолог Завода за јавно здравље у Косовској Митровици др Десанка Новаковић, троје новооболелих је са севера КиМ и двоје из српских средина јужно од Ибра.

Тренутно је активно 447 случајева, док су од 18. јуна у другом таласу епидемије излечено 427 лица.

Бројке о броју новооболелих су и даље у паду али, како каже др Новаковић треба се придржавати превентивних мера докле год имамо резервоаре инфекције у околини моигућност је да вирус нађе пут до осетљивог домаћина. апелујем на грађанство да се придржава прев мера, држање фитз дистанвце. Хигијена руку, ношења маске

Од почетка пандемије у Заводу за јавно здравље Косовска Митровица који покрива све српске средине северно и јужно од Ибра тестирано је 4080 лице, од чега је код 909 особа потврђено присуство вируса корона.
У српским срединама на КиМ од 12. марта до данас је преминуло 35 лица услед ковида 19.
С.К.

Подели на: