Најновије вести

Свечана академија поводом Дана општине Звечан

Свечаном академијом обележен је Дан Општине Звечан, на на којој је био присутан и директор Канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић.

 

Општина Звечан је за 28 година постојања успела да опстане и да без обзира на све потешкоће и притиске уврсти се у ред перспективних и безбедних средина. Изградњом великих инфраструктурних објеката створена је реална могућност одрживог опстанка на овим просторима, рекао је председник Привременог органа Општине Звечан Иван Тодосијевић и додао да ово не би било могуће без помоћи Републике Србије.

“Велику захвалност дугујемо пре свега председнику Вучићу, Влади Републике Србије која у сарадњи са Канцеларијом за Косово и Метохију и њеним директором Марком Ђурићем несебично помажу српски народ на Косову и Метохији. То се огледа и кроз бројне и значајне државне пројекте”, рекао је Тодосијевић.

“Звечан је скромна општина мала али значајна, то је општина у којој се доста улагало претходних година, а све за добробит нашег народа. Поред водовода, локалне канализационе мреже и сређивања ужег центра града збринули смо 74 породице, доделом кућа и станова. У току су радови на изградњи депоније и Омладинског центра”, рекао је градоначелник Звечана Вучина Јанковић.

Држава Србија никада неће одустати од свог народа порука је председника Александра Вучића коју је пренео директор Канцеларије за КиМ Марко Ђурић.

“Да вам пренесем поруку да ћемо као Влада и Држава наставити да улажемо у развој овога краја. То ће бити наш најснажнији одговор на све притиске, на све изазове са којима се суочавамо, на све недаће. Знамо ми врло добро као што је то Вучина добро рекао да ни године које су пред нама неће бити лаке, али наш задатак је да радећи овакве ствари осигурамо останак и опстанак нашег народа. Наш народ ће овде остати и опстати уколико буде било економске перспективе, уколико буде било сталних и снажних сигнала да ће се овај крај развијати”, поручио је директор Канцеларије за КиМ Марко Ђурић.

На Свечаној седници поводом Дана општине истакнутим појединцима и спортистима уручене су плакете, захвалнице и новчане награде. Приређен је и богат културно-уметнички програм.

Подели на: