четвртак, 08. јуна 2023. | 20:27
Најновије вести

Свечано отворен нови објекат у ПУ “Лане”

У предшколској установи “Лане” у Звечану данас је свечано отворен новосаграђени објекат који је предвиђен за боравак малишана.

 

Новосаграђени објекат је површине 100м2 са капацитетом за 70 малишана који бораве у ПУ “Лане”.

Малишани ПУ “Лане” су се присутнима представили фолклорном игром и песмом и тиме симболично обележили крсну славу установе – Крстовдан.

Директорка ПУ “Лане” Зорица Кељановић је том приликом истакла да је иградњом овог објекта листа чекања заборављена.

“Данас је јако битан дан – дан наше установе. Данас славимо нашу крсну славу Крстовдан а још веће славље је управо отварање новог објекта. Оно што сам обећала прошле године, да нећемо имати листу чекања, ове године смо испунили. Ми на боравку тренутно имамо 400 деце. Са изградњом овог новог објекта, збринули смо 70 малишана и немамо листу чекања. Надам се да ће деце у будућности бити још више. Деци која бораве код нас желим пуно здравља и среће и честитам крсну славу а деци која полазе у овај нови објекат да се што пре адаптирају и да им дани буду срећни и весели”, рекла је Кељановић.

Градоначелник Звечана Вучина Јанковић је истакао да ће у наредном периоду капацитети ове установе бити знатно већи и да се нада да неће стати на томе. “Капацитети ове установе биће знатно већи и неће бити листе чекања. Мени је увек драго када улажемо у децу јер су они наша будућност. Искрено се надам да на овоме нећемо стати и да ћемо имати још много пројеката, све за нашу децу и нашу и вашу будућност”, рекао је Јанковић и честитао славу.

Помоћник директора Канцеларије за Косово и Метохију Миљан Ранђеловић је казао да ће Влада Републике Србије запошљавати и плаћати нове васпитачице, где год постоји потреба за тим. “Срце је пуно када имамо овако лепу тему и овако значајан догађај. Управо, смисао рада и живота свих нас јесу деца, наши млади нараштаји и људи који ће чувати оно за шта смо ми данас плаћени да чувамо. Да чувају част, српско чојство и достојанство, да буду победници колико год је то тешко. Овај вртић је грађен средствима из општинског буџета али Република Србија ће запослити и плаћати нове васпитачице и у овом објекту и у осталим објектима где год постоји потреба за тим. Ово је добар пример сарадње између једне општине у покрајинском систему са српским већинским становништвом и Владе Републике Србије”, рекао је Ранђеловић и пожелео пуно успеха у раду.

Објекат је саграђен средствима из општинског буџета док је Канцеларија за Косово и Метохију помогла и опремила унутрашњост вртића.

Подели на: