Најновије вести

Светиње на мети пљачкаша

ЗУБИНОМ ПОТОКУ ОПЉАЧКАНЕ ТРИ ЦРКВЕ ОД ПОЧЕТКА ГОДИНЕ

 

Протеклог викенда обијена је и похарана Црква Светог Јована у Доњим Варагама, а претходних дана се на мети разбојника нашла Црква Светих оца у селу Зупче, као и Црква Вазнесења Господњег у месту Јагњеница.
Из светиња Српске православне цркве не само да је однет новац и друге драгоцености, већ су током преметачине разбацане и црквене реликвије, саопштила је Канцеларија за Косово и Метохију.
У Зубином Потоку, ухапшен је Албанац који се сумњичи за ову серију напада на храмове СПЦ.
“Овакав однос припадника албанске заједнице према верским објектима Српске православне цркве слика је политичких прилика и порука које свакодневно шаљу политички лидери из Приштине, као и нова потврда угрожености православних светиња на Косову и Метохији”, наводи се у саопштењу.
Више је него јасно, истиче се, да када у Приштини не постоји јасна и недвосмислена политичка опредељеност да се поштује и негују верска разноликост и толеранција, тада на терену сведочимо сваковрсним нападима на православне храмове.
“Нажалост, од почетка године, наставио се негативан тренд пораста етнички мотивисаних инцидената према Србима на простору Косова и Метохије, њиховој приватној имовини, а сада и храмовима СПЦ”, указује се у саопштењу.
С.Ђ.

Подели на: