Најновије вести

Сви студенти на буџету

На Факултетима и Високим школама у Лепосавићу уручени индекси бруцошима.

 

На свечан начин најновијој генерацији студената у Лепосавићу уручени су индекси и означен је почетак рада у новој 2019/20 академској години.
Лепосавић, 2. Октобра- У Лепосавићу од 1999-е године раде Учитељски Факултет из Призрена, Факултет за спорт и физичко васпитање из Приштине, Висока Економска школа из Пећи, а са радом нешто касније у овој општини свој рад наставиа је Висока техничка школа из Урошевца и Пољопривредни факултет из Приштине који је тренутно са седиштем у Лешку. На свим овим факултетима и Високим школама означен је почетак нове школске године 1. Октобра, а студентима прве године уручене су стиденске књижице. На овај свечани симболичан начин више стотина студената најновије генерације отпочиње своје студије у Лепосавићу, најсевернијој косметској општини.
На Факултету за спорт и физичко васпитање индексе студентима уручио је декан овог Факултета Верољуб Станковић уз најлепше жеље за почетак студија.
– Факултет за спорт и физичко васпитање ушао је у пету деценију постојања, односно ово је четрдесет прва генерација студената на овом Факултету, а последњих двадесет година Факултет ради у Лепосавићу, што је половина укупног рада и постојања ове високошколске установе. Ове године уписали смо стотину студената који се школују на терет буџета Републике Србије. Овде у Лепосавићу постоје добри услови за одржавање наставе и спортских активности, а створени су и оптимални услови за смештај студената у студенским домовима, тако да су се стекли сви услови за квалитетан рад и студенске активности у Лепосавићу, казао је декан Станковић.
Проректорица за научне пројекте Таткана Новаковић, овом приликом поздрављајући све студенте пожелела им је успешан старт у новој академској години уз назнаку да у оквиру Униврезитета у Косовској Митровици потоје сви услови за квалитетан наставни процес, па тако и студенти који студирају овде у Лепосавићу имају све услове за нормално одвијање практичне и теоријске наставе, а уз то студенски стандар је на највишем нивоу јер су за све студенте обезбеђена места у студенском дому, истакла је Новаковићева.
Овом приликом Факултет за спорт и физичко васпитањеПриштина- Лепосавић посетио је и председник Спортског Савеза Београда Драган Томачевић, који је такође честитао свим студентима одабир овог факултета и срећан рад у новој наставној години, а потписан је и споразум о сарањо Факултета за спорт и Физичко васпитање Приштина- Лепосавић и Спортског Савеза Београда.
– Наша жеља је да кроз овај протоком о будућој сарадњи допринесемо обостраном успеху. Радиће се на размени студента, одржавању стручних предавања на Факултету једном месечно, а студенти ће имати прилику да посете Сајам спорта и Сајма фитнеса у Београду. Уз то најбољим студентима биће омогућена и посета сајмовима у иностранству, казао је Томашевић.
Додели индекса у Лепосавићу присуствовао је и познати атлетичар Емир Бекрић, добитник бронзане медаље на светском првенству 2013. Године, који је овом приликом честитао студентима у своје име одабир Факултета за спорт и казао да је то прави избор младог човека да ради на себи и унапређује своје квалитете. Спорт нуди све позитивно у развоју личности, па тако нека вам водиља буде ваша финална верзија успешних спортских радника и спортиста, казао је Бекрић студентима.
Студенти су нагласили да су се уверили да ће овде имати добре услове за студирање и квалитетан студенски стандард јер је свима омогућено школовање на терет буџета и смештај у студенским домовима.
Индексе на Високој техничкој школи струковних студија Урошевац –Лепосавић, студентима је уручила Наташа Милић, шеф студенске службе уз жељу за успешне студије овде у Лепосавићу. Овом приликом студентима су успех пожелели и директор Високе техничке школе Урошевац- Лепосавић, Предраг Станојевић и Ненад Марковић, помоћник директора за наставу.
Свечано је било и на Виској економској школи Пећ- Лепосавић, Учитељском факултету Призренж Лепосавић и Пољопривреедном факултету у Лешку.
В.Вукојевић

Подели на: