Најновије вести

Тачи: Став САД јасан – таксе морају бити укинуте

Косовски председник Хашим Тачи рекао је да је став САД јасан – таксе морају бити укинуте, додајући да ће у супротном то бити озбиљна “препрека стратешкој сарадњи и новим великим америчким инвестицијама на Косову”.

 

Хашим Тачи је на својој Фејсбук страници написао да су “тврдоглавост и изостанак мудрих одлука продубили изолацију Косова и значајно нарушили односе са САД”.

“Задржавање таксе озбиљна је препрека која онемогућава стратешку сарадњу и нове велике америчке инвестиције на Косову. Стога је потребно да се хитно донесу исправне одлуке, што је био кључни захтев и порука на састанку са секретаром Помпеом и саветником за националну безбедност О’Брајаном”, истакао је Тачи.

“Мој позив влади и политичком сектору је јасан. Требало би без одлагања да донесу исправне стратешке одлуке које ће зауставити изолацију, отворити дијалог за коначно решење и ојачати доживотно пријатељство и стратешку сарадњу са САД. Евентуално оклевање и изостанак брзих, мудрих, потпуних и делимичних одлука је непотребно, јер су те одлуке једини начин за постизање наших државних и стратешких циљева”, написао је Тачи на Фејсбуку.

Подели на: