Најновије вести

Тачи Трампу: Косово је највише проамеричка држава на свету

Косовски председник Хашим Тачи поручио је америчком председнику Доналду Трампу да је “Косово поносно као највише проамеричка држава на свету”, у писму упућеном поводом 4. јула, Дана независности САД.

 

Тачи је у име народа Косова изразио захвалност на америчкој подршци у “најгорим временима и за подршку у реконструкцији земље и друштва после трагедија и ратних разарања”.

У писму које медији на албанском данас објављују Тачи наводи да “овај празник славимо 4. јула на Косову инаугурацијом нове амбасаде Сједињених Америчких Држава, што потврђује јачање и продубљивање нашег пријатељства и нашег стратешког партнерства”.

“Позивајући се на писмо које сте ми послали у децембру прошле године, дозволите ми да потврдим да смо посвећени постизању трајног мировног споразума са Србијом, који ће донети трајни мир и стабилност између наших земаља и целог региона”, наводи Тачи.

“У критичној фази овог процеса, дозволите ми да нагласим да ваше вођство и визија остају кључни за овај циљ”, подвукао је Тачи, са поздравом “Бог благословио Сједињене Америчке Државе”.

Подели на: