Најновије вести

Тахири: Влада привремених приштинских институција управља привредом без визије, знања и капацитета

Шеф посланичке групе опозиционе Алијансе за будућност Косова Бесник Тахири изјавио је, реагујући на најновији извештај Стејт департмента о инвестиционој клими на Косову и Метохији, да тај извештај представља потврду да је Приштина изгубила две године без успеха у економском развоју.

 

 

Он је написао на Фејсбуку да Приштина, суочена са многим узастопним кризама владе премијера привремених приштинских институција Аљбина Куртија, извештај Стејт департмента за ову годину није третирала озбиљно.

Тахири је истакао да најновији извештај Стејт департмента о инвестиционој клими потврђује да је влада привремених приштинских институција изгубила две године без икаквог успеха у области економског развоја, да су стране директне инвестиције остале ограничене и да су дознаке главни покретач економског развоја.

Указао је да је у том извештају тешко, ако не и немогуће, наћи било какву референцу на значајно достигнуће у било ком одређеном сектору и оценио да влада привремених приштинских институција управља привредом без визије, знања и капацитета.

Подели на: