Најновије вести

Тајић: Један од најважнијих задатака Канцеларије за КиМ стамбено збрињавање нашег народа

Канцеларија за Косово и Метохију издвојила је у овој години више од 46 милиона динара за изградњу, реконструкцију и санацију стамбених објеката у општини Гњилане, чиме је 85 породица из ове општине решило своје стамбено питање и добило боље и адекватније услове за живот.

 

Последњим пакетом помоћи, нову кућу од 65 квадрата добиће породица Стојковић, из села Доње Кусце, која броји 5 чланова, од којих троје деце и десточлана породица Ристић из Паралова, у којој живи четворо деце, који су живели у оронулим и старим кућама.

Заменик директора Канцеларије за Косово и Метохију, Борислав Тајић, рекао је да је један од најважнијих задатака Канцеларије стамбено збрињавање нашег народа.

“Канцеларија за Косово и Метохију улаже значајна финансијска средства и напоре како би обезбедила нашем народу у јужној српској покрајини боље услове за живот, посебно стављајући акценат на социјално угрожене породице са малом децом. Ми смо ове године стамбено збринули укупно 85 породица само у општини Гњилане, од којих смо за 61 домаћинство обезбедили помоћ у виду грађевинског материјала, док је за 24 породице урађена капитална реконтрукција стамбених објеката, извршена доградња и адаптација, додајући на то и изградњу кућа за ове две породице, за које су средства опредељена”, рекао је Тајић.

Он напомиње да је буџетом од 46 милиона обухваћена и помоћ за 114 породица чији су помоћни објекти претрпели штету услед јануарских поплава.

“Важно нам је да помогнемо нашем народу и када се догоде неке непредвиђене околности, па смо исплатили и једнократну помоћ у износу од 50.000 динара домаћинствима чији су помоћни објекти оштећени у поплавама. Наставићемо и у следећој години да улажемо и да помажемо, јер један од приоритета Канцеларије за КиМ јесте да обезбеди нашем народу услове за останак и опстанак у покрајини”, закључио је Тајић.

Подели на: