Најновије вести

Такмичење на Васкршњи понедељак

Након двогодишње паузе враћа се манифестација „Најјаче васкршње јаје“

 

У Грачаници ће се након паузе од две године због епидемиолошке ситуације поново организовати манифестација „Најјаче васкршње јаје“.
Такмичење ће се одржати другог дана Васкрса, на Васкршњи понедељак 25. априла у 11 часова, на платоу испред Дома културе у Грачаници. Пријава кандидата биће истог дана у периоду од 9:15 до 9:45 сати у порти манастира Грачаница, после чега ће се освештати васкршња јаја.
Такмичење ће се одржати у две категорије. У првој ће учествовати деца до 15 година, а у другој омладинци старији од 15 година.
У склопу манифестације и ове године организован је ликовни конкурс за најлепше насликано васкршње јаје за предшколце као и ученике основних школа. Конкурс је почео и трајаће до 20. априла када ће жири којим председава ликовни уметник Маја Тодић обавити селекцију најбољих радова.
Подсетимо, манифестација се одржава шести пут по реду а покретач је учитељ у пензији Љубомир Максимовић. Покровитељ је Општине Грачаница, а манифестацију ће пратити богат културо уметнички програм. За најуспешније такмичаре локална самоуправа обезбедила је награде.   М.Ч.

Подели на: