Тапушковић: Харадинај ће само да прошета до Хага

Одлазак Рамуша Харадинаја у Хаг представља врхунско дипломатско-политички трик да се превазићу тешкоће око такси наводи адвокат Бранислав Тапушковић. Уверен је да се све то ради уз сагласност великих сила.

 

Бранислав Тапушковић је навео да Рамуш Харадинај није поднео оставку на место косовског премијера због позива у Хаг, како је то он представио, већ под притиском великих сила у вези са укидањем такси.

“Харадинај је изјавио да је оставку поднео зато што је позван да оде пред тај суд. Све оно што смо чули након боравка Весељија тамо ја сам уверен да се све то ради да се доведе до ситуације да буду укинуте таксе које је он увео, али не по својој идеји већ је и то једна врста оних акција које се увек предузимају уз сагласност највећих сила које одлучују о свему што се тиче наше судбине”, објашњава Тапушковић.

Додаје да ће се Харадинај само прошетати до Хага јер је тамо већ два пута одлазио.

“Харадинај није први који одлази у Хаг, било их је тамо већ приличан број. Сви су отишли у својству осумњиченог и сви су се вратили и ми до данашњег дана немамо ни једну једину оптужницу бар да видимо како они мисле и кога да оптужују и за каква дела”, истиче Тапушковић.

Додаје да Харадинај неће доћи у обзир као оптужени јер ће увек рећи да је већ одговарао пред Хашким трибуналом.

“Рамуш Харадинај ће се прошетати до Хага и вратити се назад као и сви остали. Он више никада неће доћи у обзир као оптужени јер ће увек рећи да је већ одоговарао пред Хашким трибуналом који га је ослободио од оптужби за злочине на Косову и Метохији, те да не може да се против њега поново покреће поступак”, објашњава Тапушковић.

Додаје да Хашим Тачи кандидат за Хаг.

Подели на: