Најновије вести

Телефонска линија за пријаву бруталних поступака полиције на северу КиМ

Извршни директор невладине организације “Актив” из Косовске Митровице Миодраг Милићевић саопштио је да та организација покреће телефонску линију преко које ће грађани који се крећу ка пунктовима Јариње и Брњак на северу КиМ, моћи да пријаве случајеве малтерирања и непримеренеог понашања полиције.

 

 

Повод за овакву иницијативу је случај који се догодио Милићевићу пре неколико дана у близини пункта Јариње, када су га вербално вређали и физички напали припадници специјалне полиције.

Милићевић је на конференцији за медије у Приштини рекао да ће грађани који се крећу ка прелазима Јариње и Брњак, а доживе сличне ситуације моћи да добију савете како да даље поступају.

“Немамо намеру као организација да заменимо званичне полицијске органе на Косову, али имамо да грађанима олакшамо пут комуникације према званичним институцијама и охрабримо их да могу да пријаве било који од инцидената, малтретирања или немилих ситуација у којима они сматрају да је полиција прекршила своја овлашћења и да су реаговали на непримерени начин”, рекао је Милићевић.

Ова линија биће отворена 24 сата, али ће бити функционална само током радних сати ове организације, то јест до 8 до 16 часова.

“Након четири поподне грађани могу послати поруку, а ми ћемо их позвати сутрадан како би им објаснили који су поступци и шта треба да ураде”, објаснио је Милићевић.

Дан након инцидента, када је добио ударац песницом од стране полицијског службеника, Милићевић је поднео жалбу полицијском инспекторату у Приштини.

Подели на: