Најновије вести

Титулу најлепше Косовке девојке понела је Маријана Симић из Батуса

Пред више стотина људи у порти манастира Грачаница, одржан је Избор за Косовку девојку. Титулу најлепше Косовке девојке понела је Маријана Симић из Батуса.

 

 

За титулу најлепше Косовке девојке такмичило се 12 девојака, из различитих средина на Косову и Метохији. Председница жирија Милена Парлић обратила се присутнима у порти манастира..

“Све је вечерас лепота, а та лепота се огледа и у овим прелепим девојкама, које су поред природне лепоте показале и ону унутрашњу, која се огледа у њиховом ставу, пореклу, држању и поштовању традиће. За нас су оне вечерас све победнице. Заиста јесу, самим пријављивањем за избор Косовке девојке који је симбол Србије, отаџбине, љубави, вере и наде јесте велики част и поштовање”, поручила је Парлић.

За другу пратиљу изабрана је Анастасија Ђорђевић из Бостана, за прву пратиљу изабрана је Милица Митровић из Бабиног Моста и за Косову девојку изабрана је Маријана Симић из Батуса

“Све девојке су биле прелепе на свој начин, имале су лепу ношњу. Хтела сам да се пријавим још прошле године, али нисам имала довољно година, али сам ове године остварила сан и жељу”, казала је овогодишња победница Маријана Симић.

Представник Хуманитране организације “Српска Солидарост”, победници избора уручио је слику Косовке девојке.

Милица Митровић која је изабрана за прву пратиљу носила је призренску ношњу.

“Увек ми је била жеља да се пријавим, није ми било битно да ли ћу освојити награду, већ само да учествујем”.

На овој Видовданској свечаности присуствовао је владика Теодосије, председница општине грачаница Љиљана Шубарић, председник ПО града Приштине Новак Живић, као и више стотина људи из Грачанице и околних средина.

Манифестацију “Избор Косовке девојке” пратио је богат културно уметнички програм, а наступала је И Даница Крстић у пратњи Дејана Аксића.

Подели на: