петак, 03. фебруара 2023. | 07:48
Најновије вести

Тодић: Напорно радимо на развоју села

Градоначелник општине Лепосавић Зоран Тодић обишао је радове на санацији и асфалтирању пута у селу Доњи Крњин према засеоку до школе у дужини од 1.300 метара који се реализује у склопу пројекта “Реконструкција локалних некатегорисаних путева на територији општине Лепосавић”.

 

Како се наводи у саопштењу градоначелник Тодић је разговарао са мештанима села и упознао се са проблемима и потребама, али их и упознао са будућим плановима општине Лепосавић за побољшање и унапређење услова живота грађана.

“Данас присуствујемо завршним радовима на асфалтирању ове деонице пута у селу Доњи Крњин, и посебно ме радује чињеница да овде живи доста младих и деце, који су наша будућност. Један од приоритетних задатака локалне самоуправе је брига о сваком човеку, сваком сеоском домаћинству, како би мештанима обезбедили услове за одржив останак и опстанак на селу. Општинско руководство напорно ради са циљем развоја наших села и подстицајем сеоских домаћинстава”, рекао је Тодић.

Како је напоменуо, као и претходних година И даље ће се спроводити програми доделе подстицајних средстава за развој пољопривреде.

“Уједно ћемо настојати да обезбедимо нова радна места, што је један од приоретета руководрства општине Лепосавић како би остварили економски напредак и бољи живот грађана“, рекао је Тодић.

Према његовим речима, упркос пандемији коронавируса, Општина улаже максималне напоре и у координацији са Владом Републике Србије и Канцеларијом за Косово и Метохију чине све како би помогли становништву да што лакше преброди овај период, са што мање последица.

У саопштењу се наводи и да су мештани села Доњи Крњин овом приликом зразили велику захвалност руководству општине, председнику Тодићу као и Републици Србији и Канцеларији за Косово и Метохију који имају разумевања за њихове потребе и у свакодневној координацији са општином Лепосавић раде на решавању истих, како би грађанима обезбедили што боље услове за одрживи останак и опстанак на овим просторима.

Подели на: