Најновије вести

Тодић: Подстичемо децу и омладину да се баве спортом

Председник Привременог органа општине Лепосавић Зоран Тодић и директор Спортско-туристичке организације Лепосавић Слободан Бараћ доделили су данас спортску опрему и реквизите клубовима са територије те општине.

 

 

У оквиру активности локалне самоуправе, која је започела почетком недеље доделом спортске опреме и реквизита ФК “Космет”, данас је настављена додела спортске опреме Кошаркашком клубу “Копаоник”, Атлетском клубу “Лепосавић”, Фудбалском клубу “Сочаница“ и Карате клубу “Томари” из Лепосавића.

Додељења је опрема у виду 81 комплета дресова, 15 пари патика, 25 лопти, 32 маркера и велики број реквизита за потребе клубова, наводи се у објави на Фејсук налогу “Лепосавић Портал”.

“Општина Лепосавић као и у претходном периоду наставља да помаже спортским клубовима са територије наше општине, како би створили услове за унапређење спорта и подстакли грађане, превашодно децу и омладину да се баве спортом. Ово је наш мали допринос обезбеђивању услова за рад са младим спортским талентима и унапређење квалитета стручног рада са њима”, рекао је Тодић.

Он је напоменуо, да поред обезбеђивања спортске опреме, општина Лепосавић у сарадњи са Спортско-туристичком организацијом ради на одржавању спортских објеката, који су на услузи спортским клубовима, како за обављање тренинга, тако и за организацију спортских такмичења.

Представници спортских клубова, како се наводи, изразили су захвалност општинском руководству и Тодићу, који брину о њима, пружају им несебичну подршку и на тај начин мотивишу да још више тренирају и постижу запажене резултате, по чему су препознати спортисти са овог дела Косова.

Општина Лепосавић ће и у будућем периоду у сарадњи са Канцеларијом за Косово и Метохију, Владом Републике Србије наставити да пружа помоћ спортским клубовима и ради у циљу унапређења спорта и обезбеђивању бољих услова са спортисте и рекреативце, додаје се у објави.

Подели на: