субота, 18. фебруара 2023. | 01:45
Најновије вести

Тодић: Продавнице на северу боље снабдевене

Председник Општине Лепосавић Зоран Тодић изјавио данас да су продавнице на северу Косова и Метохије у последња три-четири дана боље снабдевене прехрамбеним производима из централне Србије, али да је ситуација неизвесна и да се не може говорити ни о каквој нормализацији прилика у том делу покрајине.

 

“Садашња ситуација је прилично неизвесна и далеко од нормалне, јер Приштина је појачала присуство својих органа на северу КиМ. Контроле су честе и врло ригорозне, и, да будем сасвим искрен, нисам сигуран колико дуго ће добављачи успевати да се довијају и грађанима обезбеде основне животне намирнице”, рекао је Тодић.

Тодић је додао да је, према информацијама којима располаже, слична ситуација и у општини Зубин Поток, будући да је реч о две општине које се својим великим делом ослањају на централну Србију и да преко њих воде сви путеви и правци снабдевања према Косовској Митровици.

Према његовим речима, једини начин да се прилике на терену колико-толико нормализују када је реч о снабдевању јесте да се повуку таксе од 100 одсто на робу из централне Србије, јер одлукама Приштине, чије су највеће жртве обични грађани, ствара се, како је рекао, “зла крв” и продубљује јаз и неповерење између Срба и Албанаца.

“Не можете никога овде натерати ни на шта тако што ћете да га изгладњујете и оскраћујете му основна људска права. Срби су овде спремни да одлучно стану у одбрану својих интереса, што су и прошле недеље доказали дводневним протестом када су солидарно биле затворене све српске продавнице на северу”, истакао је Тодић.

Подели на: