Најновије вести

Тодосијевић добио позив за издржавање затворске казне

Директор Канцеларије за КиМ Петар Петковић саопштио је да је Иван Тодосијевић, којег је суд у Приштини осудио на две године затвора звог изјава о Рачку, добио позив да се јави на издржавање те затворске казне.

 

 

У тренутку када се суочавамо са озбиљном кризом на северу КиМ, због једностраних и насилних потеза Аљбина Куртија, пре свега због довођења специјалаца Росу са дугим цевима и оклопним возилима на север где покушавају да силом утерају страх српском народу, долази нови удар на Србе на КиМ и нови притисак из Приштине”, рекао је Петковић на ванредној конференцији за новинаре.

Прецизирао је да је Иван Тодосијевић добио позив да се 6. октобра до 12 сати јави у притворни центар у Митровици на издржавање затворске казне од две године, након што је Апелациони суд у Приштини потврдио пресуду Основног суда да је Тодосијевић крив јер је, каже, рекао истину о Рачку.

Петковић је навео да свега тога не би било да је поштован Бриселски споразум, јер су у овом случају Тодосијевићу пресудили Албанци.

“Тодосијевић је честит човек, који ужива велики углед и поверење у својој средини, и постао је симбол страдања српског народа на КиМ. Пресуда Тодосијевићу је пресуда целом српском народу на КиМ”, поручио је Петковић.

Он је рекао да је жеља Приштине да Срби слободно мисле и говоре.

“Да ваљда Срби спуштају рамена и савијају главе и размишљају на начин како диктира Приштина. Неће моћи. Све интерпретације из Приштине српски народ неће прихватити. Истина о Рачку је оно што мисли и осећа сваки честит и искрени Србин”, рекао је Петковић.

Подсетио је да је председник Александар Вучић, а и закључено и на Националном савету, затражио да се поништи срамна пресуда Теодосијевићу.

Петковић: Курти за шаку гласова изазива кризу
Приштина, каже, својим понашањем, јасно показује да их не интересује Бриселски споразум.

“Албанци су тужили, Албанци су и осудили Тодосијевића”, истакао је Петковић.

Оптужио је Аљбина Куртија да за шаку гласова на предстојећим локалним изборима изазива кризу на северу, покушава да хапси Ивана Тодосијевића и изврши упад у енергетска постројења.

На сваком кораку, истиче, Приштина гази Бриселски споразум, извлачи шта им одговара, а суштину, ЗСО неће да спроведу.

Идеја је да се кроз ЗСО обезбеде колективна права за српски народ на КиМ, која данас не постоје, указао је Петковић осуђујући хапшења лица која лепе билборде “Добро дошли у ЗСО”.

Због антисрпске реторике Куртија, каже, имамо ове године више од 100 етничких инцидената, и РОСУ се на Брњаку иживљава над нашим народом.

Ако хоће да разговарају, морамо да се вратимо на стање пре 20. септембра”, поручио је Петковић.

Подели на: