Најновије вести

Тодосијевић посетио домаћинство Јевтића у Грабовцу

Представници Канцеларије за Косово и Метохију и председници општина настављају да обилазе становништо, социјално угрожене породице и домаћинства на КиМ којима је потребна подршка за напредак у послу и бољи живот.

 

Председник привременог органа Општине Звечан Иван Тодосијевић са сарадницима обишао је домаћинство породице Јевтић у Грабовцу.

Основ сваког друштва је стабилна породица јер уколико будемо успели да помогнемо породицама, запослимо младе људе, да помогнемо на било који начин, толико можемо да верујемо у будућност, останак и опстанак на овом простору, рекао је Тодосијевић.

“Наставили смо са акцијом обиласка становништва у општини Звечан. Данас смо у домаћинству Горана Јевтића у Грабовцу, једног узорног, доброг домаћина, човека који се бави пољопривредом и који би требало да буде узор свима нама”, нагласио је Тодосијевић.

Он је додао да је у питању изузетно добро пољопривредно газдинство, али да му, како је Јевтић предочио, недостаје још нешто од механизације.

“Могу да обећам да ће Општина и Канцеларија за КиМ да се потруди да Јевтићу обезбеди један трактор који ће му олакшати даље радове у пољу”, рекао је Тодосијевић.

Јевтић планира да ускоро прошири своју делатност – узгојем корнишона, за почетак само производњу а касније и погон за пастеризацију.

Механизација му је неопходна за напредак и рад.

“Тренутно се бавим производњом јагодичастог воћа и повртарских култура парадајза, паприка, цвекле…”, рекао је Јевтић уз речи захвалности на интересовању за његово домаћинство и његов предан рад.

Председник Привремног органа општине Звечан са сарадницима наставиће да обилази социјално угрожене породице и домаћинства којима је потребна подршка за напредак у послу у Општини Звечан.

Подели на: