Најновије вести

Тодосијевић у посети расељеним лицима на Малом Звечану

Председник Привременог органа Општине Звечан Иван Тодосијевић обишао је данас расељена лица из Хрватске, која су кров над главом пронашла на Малом Звечану. Тодосијевић им је том приликом, заједно са секретаром Црвеног крста Звечан Томицом Катићем, уручио пакете са храном и средствима за хигијену

 

Ови људи живели су у колективном центру у Бањској до 2004. године, када прелазе у новоподигнути објекат на Малом Звечану, где су услови за живот знатно бољи.

„Данас сам имао част да посетим људе који живе овде на Малом Звечану, наш народ који је стицајем несрећних околности , 1992. године морао да напусти своје огњиште, да смештај најпре нађе у Бањској, а потом овде. Искористио сам прилику да попричам са станарима, овог дома, о проблемима који су евидентни“ рекао је Тодосијевић и додао да се станари жале на проблем са пијаћом водом.

„Такође, ту су неки технички проблеми око радова на згради, и ето, моје обећање је да ћемо у врло кратком року, све те њихове захтеве узети у разматрање и свакао решити“, рекао је Тодосијевић и истакао да ће у сарадњи са општинском организацијом Црвеног крста, у наредним данима, обићи око 500 породица на територији општине Звечан.

Борислав Јелача је из Лике. Каже да њих дванаесторо живи у згради на Малом Звечану, да су ту 15 година и да су задовољни.

„Задовољни смо сарадњом са Општином, Црвеним крстом, углавном решили смо све те основне проблеме. Решили смо папире, оно што је најосновније. Имамо здравствено осигурање, добијамо помоћ и од Црвеног крста и од Владе Србије“ рекао је Јелача и напоменуо да им свима и помоћ, као и ова посета, доста значе.

Секретар Црвеног крста Звечан Томица Катић каже да је Канцеларија за КиМ обезбедила 500 пакета хуманитарне помоћи који се расподељују ових дана, док је за помоћ подељену у претходном периоду, средства издвојио Привремени орган Општине Звечан.

Председник Привременог органа Општине Звечан Иван Тодосијевић обишао је и социјално угрожене породице у селу Велиште.

Подели на: