Најновије вести

Тодосијевић: Жртве НАТО бомбардовања нису и никада неће бити заборављене

Поводом 22. годишњице од НАТО агресије, председник Привременог органа општине Звечан Иван Тодосијевић је заједно са својим сарадницима примио чланове породица страдалих са територије општине Звечан, након чега су се упутили ка споменику жртвама НАТО бомбардовања, у центру Звечана, где су положили венац и одали пошту страдалима.

 

 

Речима исписаним на споменику „У знак захвалности, поштовања и незаборава жртвама НАТО агресије са територије општине Звечан 1998 – 2001. Чувајте и волите Србију као што смо је ми волели“ и именима 13 страдалих наших суграђана поручујемо да жртве НАТО бомбардовања нису и никада неће бити заборављене. Наша обавеза је да чувамо сећање на њих и бринемо о њиховим породицама. Опростити можемо, а заборавити само ако нас не буде” поручио је Тодосијевић.

 

Од почетка НАТО бомбардовања Савезне Републике Југославије прошле су 22 године. Војна акција НАТО савеза на територији тадашње Савезне Републике Југославије почела је 24. марта 1999. године. 78 дана рата за Косово који су променили Србију.

Подели на: