Најновије вести

Током викенда преминула два лица која су била ковид позитивна

У српским срединама на КиМ још 31 новооболели од Ковида 19

 

У српским срединама на Косову и Метохији у последња 24 сата регистровано је још 31 новооболело лице од Ковида 19, док су током викенда забележена и два смртна случаја, саопштио је данас специјалиста епидемиологије из митровичког Завода за јавно здравље, др Александар Антонијевић.
Преминули су из Звечана и оба лица су имала придружене болести.
Од 31 новог случаја заразе коронавирусом регистрованих на основу резултата 60 узорака узетих у суботу, по четири случаја су у Косовској Митровици и Лепосавићу, у Звечану девет и у Зубином Потоку два. У српским срединама јужно од реке Ибар регистровано је 12 новоинфицираних. Од тога – пет у Грачаници, три у Гњилану и по два случаја у Прилужју и Липљану.
У последња 24х нема забележених случајева излечења.
Од активних случајева хоспитализовано је укупно 112 лица код којих је потврђен позитиван ПЦР тест.
Од тога, у Здравственом центру у Косовској Митровици хоспитализована су 102 лица, у КБЦ Драгиша Мишовић смештена су три пацијента, у КЦ Крагујевац је двоје, у КЦ Ниш четири и у КЦ Србије је једно лице.
У самоизолацији се налази укупно 355 лица.
Др Антонијевић наводи да за сада Здравствени центар има довољно капацитета за смештај ковид пацијената и да тренутно нема потребе да се активирају резервни капацитети у Студентском дому бр. 2.
Такође каже, да благи пад позитивних случајева од броја тестираних према последњим резултатима, не мора ништа да значи и може да буде пука случајност. Односно, број позитивних мора да буде пар дана у паду да би могло да се говори о слабљењу активности вируса.
Од 12. марта до данас, у српским срединама на КиМ тестирана су укупно 2.882 лица, од којих је 631 позитиван на корона вирус.
Од 18. јуна, у српским срединама на КиМ регистровано је 499 новооболелих.
Од почетка епидемије, од последица ковида 19 преминуло је 15 особа, у другом таласу шест.
У току дана се очекују резултати још 61 узорка узетог јуче, од тога 45 ретеста и 15 индикација.
С.К.

Подели на: