Најновије вести

Традиционална културно-уметничка манифестација

ОДРЖАНА МАНИФЕСТАЦИЈА „КОЛАШИН У КРАГУЈЕВЦУ 2023″

 

У организацији Завичајног удружења „Ибарски Колашин“ а уз подршку града Крагујевца у петак је у Крагујевцу одржана културно-уметничка манифестација „Колашин у Крагујевцу 2023“ поводом десет година постојања овог удружења.
У име Града манифестацији су присуствовали Мирослав Петрашиновић, члан Привременог органа града Крагујевца и Александар Лазовић, саветник Привременог органа града Крагујевца, а присуствов али су и представници Завичајног удружења „Ибарски Колашин“ Недељко Томовић, председник Удружења, и Томислав Радовић, заменик председника Удружења.
“Одржавање овакве манифестације у Крагујевцу је значајно јер Удружење „Ибарски Колашин“ негује традиционалну културу, културу народа који су пореклом са Косова и Метохије, а посебно је важно у овим тешким тренуцима за нашу државу и за наш народ који је остао да живи на Косову и Метохији, истакао је Мирослав Петрашиновић, члан Привременог органа града Крагујевца.
У програму су учествовали истакнути уметници на гуслама и фрули. Гости вечери били су Културно-уметничко друштво „Мокра Гора“ из Зубиног Потока, КУД „Абрашевић“ из Крагујевца, вокална солисти.
С.Ђ.

Подели на: