Најновије вести

У ишчекивању решења

Шести дан протеста на северу КиМ

 

И шестог дана, од када су албански новоизабрани градоначелници ушли у општине на северу Косова и Метохије, ситуација је непромењена. У општини Лепосавић народ се окупља на мирним протестима на платоу испред зграде СО-е, а међу њима предњаче радници ове установе, који су до пре недељу дана радили у овој згради.
У општини је нови градо- оначелник Љуљзим Хетеми, из Самоопредељења, који није изашао из зграде већ три дана. Између народа и зграде општине стациониране су снаге КФОР-А, које су јутрос додатно обезбедиле простор металним препрекама и ојачале је великим круговима бодљикаве жице. На металним препрекама од синоћ постављене су српске тробојка, а на згради општине, на највишем спрату истакнута је застава ткз. Косова.
Оно што је новина , на металну ограду постављене су жуте траке са давидовом звездом.
Запослени у предузећима и установама не раде, већ се по распореду смењују на протестном скупу. Трећи дан како не раде ни школе ни предшколске установе, и неизвесно је хоће ли се и вратити у школе до краја ове школске године.
Сви ишчекују решење ове ситуације, у нади да ће се испунити захтеви народа са севера Косова и Метохије да се специјалне снаге полиције повуку са севера, као и да нови градоначелници напусте зграде општине, јер их грађани нису гласали и не прихватају за своје представнике.
Појачане су снаге Косовске полиције на више локација поред магистралног пута Косовска Митровица-Лепосавић, а блокиран је излаз испред зграде Рудника и флотације ,,Копаоник,,у Лепосавићу, која ради у саставу ,,Трепче”. В.В.

Подели на: