Најновије вести

У јужном делу Косовске Митровице прослављена храмовна слава

Српска Православна Црква и верници обележавају сећање на пренос моштију Светог Саве, првог Српског архиепископа. Светој архијерејској литургији у оскрнављеном и делимично обновљеном храму Светог Саве у јужном делу града, присуствали су бројни верници. Овогодишњи домаћини славе су Игор Симић и Радован Ковачевић.

 

У цркви Светог Саве у јужном делу Косовске Митровице, поводом храмовне славе, у присуству великог броја верника, међу којима је било много деце, служена је литургија.

“Да се угледамо на љубав Св. Саве, који се моли који је молитвеник наш пред Богом, да оном љубављу којом је он љубио људе око себе да том љубављу ми љубимо једни друге као што је то чинио он”, поручио је јереј Саша Митровић.

“Нека Господ домаћинима за труд који су уложили ове године врати стоструко и устостручио сваки њихов труд, а ми да се молимо свакодневно”, рекао је протојереј Станиша Арсић.

Након литургије уследила је света тајна причешћа и резани су славски колачи. Овогодишњи свечари предали су колач домаћинима за наредну годину.

Овогодишњи домаћими су били Игор Симић и Радован Ковачевић који каже да је задовољан када види колико има присутних и да се народ враћа вери и цркви и да се нада да ће многи помоћи да се обнови ова светиња.

Храм Св. Сава потиче из 19 века И важи за једну од најлепших светиња на Косову и Метохији. У мартовском погром 2004. године црква је спаљена, сада се обнавља а о празницима се служе литургије И окупљају верници.

Подели на: