Најновије вести

У КБЦ Косовска Митровица тренутно 90 оболелих од ковида, две трећине њих невакцинисано

У Клиничко – болничком центру Косовска Митровица, тренутно се од ковида лечи 90 пацијената, потврдио је за Радио Косовска Митровица директор ове здравствене установе др Златан Елек.

 

Према његовим речима, од укупног броја хоспитализованих, 48 их је на кисеоничној терапији, што значи да сви они имају једнострану или обострану упалу плућа.

„И даље предњаче пацијенти који нису вакцинисани , око две трећине њих. И даље пацијенти са тешком клиничком сликом остају на болничком лечењу, а они са лакшом сликом се шаљу на кућно лечење уз прописану терапију и редовне контроле овде код нас у клиничко-болничком центру” каже Елек и додаје да је велика већина преминулих била невакцинисана.

Елек додаје да су пацијенти који се тренутно лече у болници људи са пратећим болестима попут шећерне болести, кардио-васкуларних болести.

“Реч је углавном о старијим особама, а њих је убедљиво највише међу преминулима” истиче др Елек.

Додаје да број новозаражених ове недеље није драстично опао у односу на претходну и још једном позвао на поштовање мера и вакцинацију.

Према последњим подацима достављеним из Кризног штаба општине Косовска Митровица, у српским срединама на Косову и Метохији регистровано је још 54 нова случаја заразе, од 127 тестираних.

Вирус је тренутно активан у 887 случајева.

Подели на: