Најновије вести

У Лепосавићу извршена смена специјалних јединица Косовске полиције

У Лепосавићу је рано јутрос извршена смена специјалних јединица косовске полиције, након најаве министра Свечље да ће данас из четири општинских зграда на северу Косова бити повучено још 25 одсто припадника специјалних јединица.

 

 

Неколико полицајаца је стигло из полицијске станице у Лепосавићу, а оклопна возила су се паркирала и јутрос иза зграде општине Лепосавић.

Једно возило је напустило круг испред општине, док је друго стигло нешто касније и такође се паркирало иза, јер зграда има могућности два улаза.

Нешто касније једно оклопно возило напустило круг где се налазе војници Кфора и за сада је остало видно само још једно возило специјалних јединица.

Грађани који сваког јутра овде пролазе због посла, али и они који раде у близини, кажу да је знатно смањен број полиције, што ми нисмо могли тачно да утврдимо јер се ротација делимично врши и иза општинске зграде.

У Звечану је ситуација мирна након најаве да ће данас бити повучено још 25 одсто припадника специјалних јединица Косовске полиције из општинских зграда на северу и на улици су видљиви само турски припадници Кфора.

Испред зграде општине у Звечану налази се исти број полицијских возила као и претходних дана.

На састанку представника Косовске полиције, Еулекса и Кфора јуче је донета одлука о смањењу за још 25 одсто броја припадника косовске полиције у и око општинских објеката на северу Косова.

Смањење присуства полиције на северу је обавеза из споразума заменика Бесника Бисљимија и изасланика Европске уније за дијалог Београда и Приштине Мирослава Лајчака, који је договорена 10. јула у Братислави, а поред тога споразумом је предвиђено и организовање избора у четири општине на северу Косова.

Косовска полиција је 13. јула саопштила да је смањила присуство полиције за 25 одсто у и око општинских објеката на северу што би сада значило да је од данас смањен број косовске полиције за 50 одсто.

Подели на: