Најновије вести

У Лепосавићу одата почаст страдалима у НАТО агресији

Велики број младих из Лепосавића и околине одао је пошту жртвама НАТО агресије, а представници локалне самоуправе и удружења бораца, после служења помена, положили су венце и цвеће на обележја у сва три урбана насеља ове општине.

 

 

У присуству представника локалне самоуправе, Удружења бораца и бројних грађана, углавном младих, код споменика жртвама НАТО бомбардовања у Лепосавићу служен је помен и положени венци и цвеће.

“Од како је света и века хришћани су увек страдали, али то страдање није било узалуд јер их је Бог спашавао. Тако су наши суграђани положили своје животе и њихова имена су уписана у књигу већности, јер каже Господ у Светом Јеванђељу да нема веће љубави а и заповести да неко живот свој положи за ближње своје”, рекао је Драган Ђукић, месни свештеник.

Љубиша Благојевић, председник Удружења бораца истакао је да ће се опростити али заборавити неће.

“Макар ћемо на овај дан сваке године као и до сада излазити и посећивати споменике, уређивати и обнављати, и захваљивати се људима који су дали тако млади своје животе 1999. године”.

Морамо да чинимо све да чувамо мир, да се трудимо да заборавимо сва та дешавања, поручио је председник општине Лепосавић Зоран Тодић.

“У том смислу морамо да радимо на помирењу, да ове наше јунаке никад не заборавимо, да будемо стрпљиви и мудри. Стрпљиви кад кажем, морамо да верујемо да ће доћи бољи дани за наш народ и за све у региону и још једном позивам све наше суграђане да будемо сложни, јединствени јер борба за опстанак српског народа на КиМ и даље траје”, рекао је Тодић.

На спомен обележје жртвама НАТО бомбардовања у Лешку и Сочаници служен је помен и положени венци и цвеће.

Подели на: