Најновије вести

У Лепосавићу у импровизованом условима почеле РСИ

Једанаест дана кризе и осам дана од када је нови градоначелник Љуљзим Хетеми ушао у зграду општине Лепосавић , ситуација је не промењена. Јаке снаге Косовске полиције обезбеђују градоначелника у згради, а народ је окупљен на протесту испред зграде општине.
Цео простор око зграде блокиран је металним оградама и бодљикавом жицом поред које се смењују војници КФОР-А. На платоу испред општине су оклопна возила, па овај простор сада више личи на касарну, него на зграду локалне администрације, где су пре почетка кризе радили радници ПО општине Лепосавић.

 

У оваквим условима данас су почеле РСИ, Радничке спортске игре,,Лепосавић 2023,, у импровизованом условима у делу блокиране улице испред општине. Ово најмасовније радничко-спортско такмичење одржава се више од четири деценија, а радници су се надметали у више спортских дисциплина. Како се традиција не би прекинула и ове године организоваће се наредних дана спортска такмичења у малом фудбалу, кошарци, одбојци, пикаду и шаху. Данас се одржавају фудбалске утакмице, а за сутра је на програму одбојка.
Онако како народ овде живи, тако и настоји да организује живот. Поред бодљикаве жице игра се фудбал, а ово је више перформанс, него стварно такмичење, али има снажну поруку, да овај народ нађе решење за сваку ситуацију. Опстаје и бори се, јер зна да свој на своме, и да ће то бранити.
Очекује се политичко решење ове тешке кризе на Космету, а у међувремену грађани у Лепосавићу на протесту бодре своје такмичаре у фудбалу и остају при својим захтевима да се повуку снаге полиције са севера Покрајне и да градоначелник Хетеми напусти зграду општине из које није изашао већ осам дана. В.В

Подели на: