Најновије вести

У плану отварање ИТ центра

Сарадња општине Зубин Поток и УНИЦЕФ-а

 

 

Зубин Поток је најсевернија општина на Косову и Метохији у којој тече сарадња са УНИЦЕФ-ом за коју градоначелник општине Срђан Вуловић каже да је на завидном нивоу. – Имали смо честе састанке са УНИЦЕФ-ом. Поред епидем ије коронавируса смо успели да одрадимо неке пројекте који су од великог значаја јер се ради о пројектима за најмлађе који су обухватили и децу са посебним  потребама. Очекујемо и даље добру сарадњу, каже Вуловић.

-Прошле године  смо одрадили три пројекта која су радила деца из најсиромашнијих породица која су путем ових пројеката стекла нова знања и постали бољи људи, каже Вуловић.

Према речима градоначелника Вуловића У општини Зубин  Поток има око 1000 незапослених младих људи. У Зубином Потоку постоји прелеп Омладински центар и већ је урађен пројекат оживљавања овог простора. -Ту ћемо да отворимо и ИТ центар јер има много младих који су завршили информационе  технологије али још не раде у тој струци, рекао нам је градоначелник Срђан Вуловић.                                                                                                                   Млади људи су фактор стабилности и иновативности што се препознаје и у општини Зубин  Поток тако да се на  пројектима за младе ради и у овој општини, а што покреће Канцеларија УНИЦЕФ-а за регион Косовске Митровице на челу са Иваном  Милосављевић.   С.Ђ.

 

Подели на: