Најновије вести

У посматрачкој мисији у земљи која није признала Косово

Шеф делегације Народне скупштине РС мр Јадранка Јовановић при Парламентарној скупштини Франкофоније на изборима у Тунису

Шеф делегације Народне скупштине Републике Србије при Парламентарној скупштини Франкофоније мр Јадранка Јовановић учестовала је у посматрачкој мисији у оквиру Међународне организације Франкофоније на председничким изборима у Тунису који су одржани 15. Септембра. Мр Јадранка Јовановић је по доласку из Туниса дала следећу изјаву:
-Велика је част за нашу земљу што смо први пут добили позив да у оквиру Међународне организације Франкофоније учествујемо у посматрачкој мисији председничких избора, нама пријатељске земље Туниса, која није признала нелегалну једнострано проглашену независност тзв. Косова. Током шестодневне мисије имали смо прилике да се сусретнемо са главним актерима који учествују у изборним радњама, са институцијама задуженим за спровођење изборног процеса и са представницима политичких странака, цивилног друштва и медија. Променивши свој статус, од посматрача у придруженог члана Франкофоније, Србија се максимално ангажовано укључила у све активности ове велике међународне организације”.
Председнички избори у Тунису одржани су 15. септембра, очекује се званична одлука о термину одржавања другог круга избора, пошто нико од кандидата није освојио више од 50 одсто гласова.
 С.Ђ.

Подели на: