Најновије вести

У Приштини најављују нове мере према производима из централне Србије

Министарка индустрије, предузетништва и трговине у Приштини Розета Хајдари најавила је могућност увођења мера против кондиторских производа из централне Србије, ради, како је навела, заштите локалних произвођача од увоза.

 

 

Хајдари је на конференцији за медије у Приштини рекла да на Косову одавно постоји закон, али да се не спроводи, како би заштитио локалне произвођаче, у ситуацији енормно повец́аног увоза.

“Производи који се увозе на територију Косова имају енорман пораст и штете домаћим произвођачима. У закључку, како кажу у трговинском ресору, види се да је дошло до повећања увоза из Србије, за разлику од прошле године. Извоз Косова је само један одсто у 2020. и сада у 2021. Предузећемо мере против кондиторских производа као што су кекс и слаткиши које производи Србија, јер су ти производи имали енормно повећање увоза. Погледаћемо доказе и онда ћемо одлучити о мерама”, навела је Хајдари а преносе медији у Приштини.

Хајдари је прошлог месеца саопштила да је влада у приштини донела одлуке о антидампинг мерама заштите против животињског и живинског концентрата и грађевинских блокова произведених у централној Србији.

“Једна одлука намеће антидампинг меру од три цента по килограму на увоз животињског и живинског концентрата из Србије. Друга одлука намеће антидампинг меру од три цента за јединицу грађевинског блока пореклом из Србије”, навела је тада Розета Хајдари.

Подели на: