Најновије вести

У српским срединама на КиМ регистровано још 46 новоболелих од ковида 19, два лица преминула

У српским срединама на КиМ регистровано је 46 новооболелих од ковида 19, а два лица су преминула. Како је саопштио епидемиолог др Александар Антонијевић лице из Звечана преминуло је јуче, а лице из Прилужја преминуло је пре три дана.

 

Што се тиче јучерашњих резултата саопштених на данашњој конференцији за новинаре, од 60 узорака послатих у ВСИ Краљево, 36 је позитивних, док је 10 позитивних од 25 резултата пристиглих из лабораторије “Ватрено око” из Београда, што је укупно 46 позитивних. Из лабораторије “Ватрено око” очекује се још 10 резултата.
Од 46 новооболелих 34 је са севера КиМ, док је 12 из српских средина јужно од Ибра.
У Заводу за јавно здравље у Косовској Митровици, од 12. марта 2020. године укупно је тестирано 2.373 лица, од чега је до сада укупно 340 оболело.
Од тога, у последње три недеље тестирања, односно од 18. јуна забележено је 217 новоинфицираних у српским срединама на Косову.
У ЗЦ у Косовској Митровици хоспитализовано је око 50 пацијената, док је по двоје смештено у КЦ Ниш и КЦ Крагујевац.
Антонијевић је казао да је бројке показују да је ситуација мало боља него претходних дана, али сезначајније побољшање ситуације не очекује пре следеће недеље, упутивши апел грађанима да поштују препоруке надлежних, пре свега оне које се тичу ношења заштитних маски, одржавања хигијене и социјалне дистанце.
С.К.

Подели на: