Најновије вести

У српским срединама на Косову још пет инфицираних коронавирусом

У српским срединама на Косову регистровано је још пет особа инфицираних коронавирусом, па је 30 укупан број позитивних на ковид19.

 

Епидемиолог др Александар Антонијевић изјавио је за Косово Онлајн да су новоинфицирани из општина: Звечан (2), Северна Митровица (1), Зубин Поток (1) и Косовска Каменица (1).

“Од 41 узорак, стигли су нам резултати за девет тестираних, од чега су четири позитивна на коронавирус. Пацијент из Косовске Каменице тестиран је у Нишу. Укупно је 30 особа инфицирано у српским срединама на Косову до сада”, рекао је Антонијевић.

У циљу превенције ширења и сузбијања коронавируса, кризни штабови општина на северу Косова донели су низ мера којима се, између осталог, забрањује окупљање већег броја људи, како у затвореном, тако и на отвореном простору.

На северу Косова је ограничен рад угоститељских објеката до 23 сата, а власници ових објеката су у обавези да поштују и додатне мере у циљу спречавања ширења коронавируса.

Из кризних штабова општина на северу Косова апелују на грађане да се придржавају мера како би се смањио број новозаражених.

Када се то каже пре свега се мисли да грађани треба да носе заштитне маске, држе социјалну дистанцу и воде рачуна о хигијени.

У петак је из Северне Митровице на анализу упућено 50 узорака који ће бити тестирани.

Подели на: