Најновије вести

У тужилаштво у Митровици премештена три тужиоца из других средина на КиМ

Након оставке српских тужилаца, вршилац дужности главног тужиоца у Приштини Бесим Кељменди донео је одлуку о ванредном премештају три тужиоца из других основних тужилаштава у Основно тужилаштво у Митровици на привремени период.

 

 

У циљу подршке, нормалног и ефикасног функционисања Основног тужилаштва у Митровици, пребачени тужиоци радиће у Општем одељењу Основног тужилаштва Митровице, које је више погођено понудом оставки тужилаца српске националности”, наводи се у саопштењу главног тужиоца.

У зависности од околности, главни тужилац ће одмах поступити у складу са законом, ситуацијом и потребама Основног тужилаштва у Митровици, подвлачи се у одлуци.

Раније данас, Српска листа саопштила је да неће учествовати на изборима које је Приштина расписала за градоначелнике четири општине на северу Косова и Метохије.

Представници Срба са севера Косова и Метохије су због потеза Приштине напустили све политичке институције – скупштину и владу привремене управе у Приштини, као и четири општине на северу КиМ и правосудне органе, полицију и администрацију.

Подели на: