Најновије вести

У Звечану протести грађана, захтевају да се реши проблем напајања струјом

Незадовљни грађани Звечана, који су без електричне енергије готово 48 сати, протестују јутрос испред зграде Општине Звечан. Главни диспечер за одржавање мрежног постројења Електродистрибуције север, Зоран Обрадовић рекао је за Радио Косовска Митровица, да се ради о великом квару и чека се специјализована екипа за детектовање места хаварије, с обзиром да се ради о електричном воду дугом 1400 метара, који из Енергртике напаја струјом већи део града.

 

“Контактирао сам представнике општине Северна Митровица, министра Горана Ракића и руководство Електродистрибуције север. Мерно возило које је требало да дође на испомоћ из јужног дела града је у квару, док смо за возило које је требало да се упути из Краљева добили информацију да је потребно да се најавимо 7 дана унапред, како би прешло административни прелаз, изјавио је на састанку са незадовољним грађанима градоначелник Звечана Драгиша Миловић.

“Добили смо информацију да је упућен захтев и да ће возило највероватније кренути. Биће проблема на прелазу па смо контактирали представнике из Канцеларије УНМИК-а, да они организују прелазак возила преко Јариња” рекао је Миловић и додао да је ово што се дешава равно хуманитарној катастрофи.

Тренутно је неколико десетина окупљених грађана, који захтевају речење проблема у најкраћем року.

Део општине Звечан, тачније центар града и насеље “Нова колонија”, од уторка у 17 х, када је дошло до квара на високонапонском каблу, је без напајања електричном енергијом. С обзиром да се ради о великом квару екипе које су на терену од тада још увек не могу да детектују место квара, па је ситуација алармантна.

Подели на: