Најновије вести

Ученици и професори на северу КиМ одају пошту старадалима у ОШ “Владислав Рибникар” на Врачару

Ученици, радници образовних институција као и грађани окупили су се јутрос испред основних и средњих школа у Северној Митровици, Звечану, Лепосавићу и Зубином Потоку како би паљењем свећа и полагањем цвећа одали пошту трагично настрадалим ђацима и раднику обезбеђења у Основној школи “Владислав Рибникар” на Врачару.

 

 

У Техничкој школи “Михајло Петровић Алас” у Северној Митровици ученици су запалили свеће и тако одали почаст. Исто су урадила и деца испред основне и средње школе у Звечану. Уз ученике, своју почаст су одали и њихови професори.

Паљењу свећа у Северној Митровици присуствовали су председник Привременог органа Косовска Митровица Александар Спирић, начелник школске управе Иван Запорожац, директорка Гимназије Ивана Миленковић Јездимировић и директорка Техничке школе Биљана Јовић.

У Звечану су присуствовали председник Привременог органа Иван Тодосијевић и Драгиша Миловић, као и директори скола Блажо Драговић и Слађана Фићовић.

У Лепосавићу председник привременог органа Зоран Тодић.

У средњој медицинској школи са домом ученика венце је положило и потпредседник Српске листе Игор Симић.

Начелник школске управе Иван Запорожац рекао је да је ово тежак дан за читаву Србију, и да ће ученици свих школа које на Косову раде по систему Србије данас одати почаст настрадалима.

“Данас је тежак дан у нашој земљи. Окупили смо се, сви ученици и наставници, на читавој територији Косова и Метохије, како би одали почаст недавно настрадалим ученицима и колеги. Сви ћемо се помолити Богу са овога места да се никад више не понове овакве ствари у нашим школама”, рекао је Запорожац.

Заставе Србије у српским срединама на Косову су на пола копља, а дани жалости проглашени су до недеље.

Подели на: