Најновије вести

Удружење: Није српска држава починила злочине у логорима на Косову, већ припадници ОВК

Удружење породица киднапованих и убијених на Косову подсетило је да се 10. јуна обележава дан косметских жртава, указујући да се над српским косметским жртвама и после 23. године и даље врши злочин.

“Доказ је Куртијева изјава, да злочине нису починили појединци, већ српска држава. Зато га породице киднапованих и убијених Срба питају, да ли је маја, јуна, јула 1998. године српска држава починила злочине у логорима Клечка, Радоњић језеро, Волујак, Лапушник, Ликоваци киднаповање 10 рудара копа Белаћевца у Дреници? Где су сада киднаповани Срби ‘хуманисто’ Курти? Зашто не кажете да је српска држава 2001. и 2002. године из затвора ослободила 2.108 ОВК киднапера, терориста, силоватеља и злочинаца, на челу са браћом Мазреку”, наведено је у саопштењу тог удружења.

Подсећају да је од 10.јуна 1999. године, доласком Кфора, “чији војници са јединицама терористичке ОВК из Албаније и Македоније, на територији Косова и Метохије отпочињу паклени план и врше се монструозни злочини над Србима, Ромима, Горанцима, Албанцима”

“У зонама одговорности америчког, енглеског, немачког Кфора почиње слободан лов на српске, незаштићене цивиле. Уместо да то спрече, а били су у обавези по Резолуцији 1244 СБ УН, они су стали на страну терориста и злочинаца. Зато и данас, после 23. године, шиптарски терористи и злочинци уместо да одговарају за почињене монструозне злочине, врше вербални злочин над већ почињеним злочинима”, наведено је у саопштењу Удружења.

Подели на: