понедељак, 19. априла 2021. | 05:19

Удружење породица: Преговори када се осуде вође ОВК

Удружење породица киднапованих и убијених на Косову и Метохији наводи да су породице косметских жртава, погођене изјавом Рамиша Харадинаја у којој каже: Дијалог може одмах, али без условљавања таксама.

 

Из Удружење породица киднапованих и убијених на Косову и Метохији наводе да из Рамуша Харадинаја говоре Америка и ЕУ.

“Тражимо од САД и ЕУ да – одмах укину наметнуте таксе, укину геноцидну платформу према Србији и српском народу на Косову и Метохији, да КФОР разоружа терористичку, злочиначку ОВК, сада трансформисану у тзв. војску Косова, и омогуће и дају извршну власт ЗСО”, наведено је у саопштењу Удружења.

Додају да преговоре треба наставити али тек када Суд осуди вође ОВК.

“Наша порука и домаћим и страним државницима је, да преговоре треба наставити, али тек када Специјални суд за злочине осуди по командној одговорности вође терористичке, злочиначке УЧК”, поручују из Удружења.

Подсећају јавност да су Америка и ЕУ, НАТО агресијом пре 20. година спречиле наводну хуманитарну катастрофу над Албанцима, а данас преко такси и платформе покушавају да прикрију геноцид и злочине, који су их увели и донели.

“Против смо некаквих споразума, које би да нам наметну, а да пре тога не буду испуњени договори из бриселског споразума”, закључили су у саопштењу.

Подели на: