Најновије вести

Ухапшен још један Србин због наводних ратних злочина на КиМ

Мушкарац српске националности ухапшен је у Лепосавићу, под сумњом да је наводно извршио ратни злочин против цивилног становништва у Ђаковици током сукоба на КиМ, саопштено је из дирекције полиције у Приштини.

 

 

У кући ухапшеног С. Л. у Лепосавићу извршена је рација по налогу правосудних органа, где су истражитељи одузели, како тврде, “релевантне доказе који ће бити обрађени у даљем истражном поступку”.

Осумњичени је приведен у просторије полиције ради даљег саслушања.

Полиција наводи да су припадници “управе за истраживање ратних злочина, након вишемесечног истражног рада, 20.јуна ове године против идентификованог осумњиченог, поднели кривичну пријаву Специјалном тужилаштву под сумњом да је С.Л. појединачно и у сарадњи починио кривично дело “ратни злочин против цивилног становништва“ током рата на Косову, у региону Ђаковице 1998. и 1999. године”.

У хапшењу С.Л. учествовали су истражитељи Управе за истраживање ратних злочина, у сарадњи са агентима Обавештајне агенције и уз подршку полицијских јединица Северна Митровица.

Специјално тужилаштво у Приштини ухапсило је у северном делу Косовске Митровице особу српске националности иницијала А. В. због наводне “шпијунаже”, коме је одређено задржавање од 48 сати.

Подели на: