Најновије вести

Унапређење система образовања

Срђан Поповић уручио школама рачунаре и пројекторе

 

Председник општине Грачаница Срђан Поповић заједно са директорицом општинског Одељења образовања Бранкицом Нићић и председником Привременог органа СГ Приштине Љубинком Караџићем, уручио је рачунаре и пројекторе у неколико основних и средњих школа.
Вредан поклон уручен је основцима у Угљару и Сушици, али и ђацима Електротехничке школе која од протеривања из Приштине ради у просторијама ОШ”Свети Сава” у Сушици. Рачунари ће се углавном користити у кабинетима за информатику, а неке школе ће компјутере искористити и за унапређење електронских дневника.
Поповић је поздравио децу и пожелео им пуно успеха у даљем школовању. Он је нагласио да ће општина Грачаница увек бити ту да унапреди систем образовања и помогне у свему што може.
Директор средње Електротехничке школе Милан Димитријевић захвалио се општини Грачаница на поклону и додао да би без помоћи локалне самоуправе рад школа био доста отежан.
-Ова помоћ ће знатно да допринесе даљем усавршавању и раду поготову нама који морамо да пратимо трендове развоја и усавршавања информатике и рачунарства, рекао је Димитријевић.
Наредних дана вредну помоћ добиће и остале школе на територији општине Грачаница.  М.Ч.

Подели на: