Најновије вести

Универзитета у Приштини

Резањем колача обележена слава Економског факултета

 

Универзитета у Приштиникономски факултет Универзитета у Приштини са привременим седиштем у Косовској Митровици је резањем колача и освештењем славког жита обележио славу ове институције – Светог Краља Милутина.

Свечаности која је уприличена у просторијама Економског факултета присуствовали су професори са Универзитета, градски званичници, директори установа и студенти.

Професор на факултету и овогодишњи домаћин славе Љиљана Арсић је у присуству својих сарадника поручила да је Краљ Милутин оставио поруку да чувамо своју веру, како би тиме сачували свој образ, име и народ.

„Свети Краљ Милутин је био предодређен за велика дела, за светитеља. Само је човек одабран од Бога могао да буде ктитор више од 40 задужбина, обновитељ Хиландара, бранилац Свете Горе и војсковођа који је успешно и мудро предводио Србију. Краљ Милутин нам је у аманет оставио поруку да чувамо своју веру и тиме чувамо образ, име и народ. Он нас благосиља да не заборавимо крст којим се крстимо, језик који говоримо, и писмо којим пишемо, јер ако тако будемо живели и веру своју чували, онда ћемо бити достојни Светог Краља Милутина и осталих светитеља светородне лозе Немањића“ рекла је Арсић.

Овогодишњи и будући домаћин славе, проф др Љиљана Арсић и проф др Небојша Ђокић
Арсић додаје да Економски факултет ове године обележава 60 година успешног рада и да је то довољан доказ достојности према прецима.

„Са поносом истичем да ове године обележавамо 60 година успешног рада Економског факултета, образујући кадрове из економске струке, који су стужери нашег економског, привредног и другог развоја и напретка земље, а посебно нашег Косова и Метохије. Надам се да ћемо у здрављу, миру и слози прослављати славу факултета још много година, и да ће нам сваки нови дан пружити пуно прилика за успех и напредак“ поручила је Арсић.

Будући домаћин славе је проф Небојша Ђокић, који се захвалио на указаној прилици и поверењу.

„Захваљујем се што сам добио прилику да будем домаћин славе следеће године, надајући се да ћемо у већем броју дочекати наредну славу и да ће то бити у бољим околностима, у здрављу и весељу“ рекао је Ђокић.

 

Данашњу свечаност употпунио је проф др Бошко Миловановић са Учитељског факултета, који је присутне, уз музичку пратњу, поздравио пригодним програмом.

Свечана академија поводом овог јубилеја биће одржана у Митровачком двору у 12 часова и 30 минута.

Подели на: