Најновије вести

Уочи избора на Космету

У Косовској Митровици, Звечану, Зубином Потоку и Лепосавићу сутра су ванредни избори за председнике општина.

 

За сада нема индиција да би на Космету могло да се догоди нешто што би нарушило изборни процес, али стање на Косову је специфично по томе што зна да буде изузетак од правила.

Кандидате за председнике имају Српска листа, Демократска партија Косова и покрет Самоопредељење.

На предизборним скуповима представници Српске листе су због ванредних околности, позвали бираче да одговоре што масовинијим изласком.

Сличан позив бирачима упутио је и директор Канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић.

“Надају се да ће браћа Пеци и Чауши преузети власт уместо Срба у српским срединама. Зато ја кажем сада свима којима је на срцу и Звечан и Косовска Митровица, и Зубин Поток и Лепосавић и наша прелепа Бањска, Копаоник, сва блага која имамо тамо, треба да знају да су то избори на којима се брани директно опстанак Србије и српских интереса”, рекао је Ђурић.

Кандидати Српске листе су Горан Ракић у Косовској Митровици, Срђан Вуловић у Зубином Потоку, Вучина Јанковић у Звечану и Зоран Тодић у Лепосавићу.

Марку Ђурићу Приштина није одобрила посету северу Покрајине. Из косовског Министарства спољних послова кажу да захтев није стигао током радног дана и да је то правило установљено Бриселским споразумом.

Бирачка места ће бити отворена у седам часова ујутру. ОЕБС ће технички асистирати приликом гласања, а право гласа у четири општине на северу има близу 60.000 бирача.

Подели на: