Најновије вести

Упис на факултет без пријемног испита

Давид Јевтић, ученик генерације у СТШ „Никола Тесла“ у Лепосавићу

 

Свршени матурант Давид Јевтић, ученик је генерације 2018/19 у Средњој Техничкој школи „ Никола Тесла „ у Лепосавићу, а пласман на трећем месту на државном такимичењу из физике омогућио му је упис на Електротехнички факултет у Београду без полагања пријемног испита.
Лепосавић 4.јула- Давид Јевтић завршио је средњошколско образовање са одличним успехом, са свим петицама, а такав успех пратио га је од почетка школовања, па је у оштој конкуренцији у СТШ „ Никола Тесла „ у Лепосавићу проглашен најбољим учеником, односно учеником генерације.
– Завршио сам четврти разред гимназије приородно -математичког смера, а физика и математика су моји омиљени предмети. Из оих предмета редовноно сам похађао и додатну наставу како бих стекао више знања из наука које волим. То ми је омогићило и да се редовно пријављујем на свим такмичењима, а постизао сам и добре резултате. Мој највећи успех је пласман на трећем месту из физике на Републичком такмичењу, а то ми је омогућило и да упишем жељени Факултет, смер Електротехника у Београду.
Поред физике и математике овај вредни ученик показује и добре резултате из биологије, па је и на такмичењима из овоог предмета постизао завидне резултате. Уз све то овај младић показује и склоност према музици, а омиљени инструмент су му клавијатуре. Ових дана био је окупиран уписом на факултет, али пређашње стечено знање омогућило му је да овај важан посао обави лако, без полагања пријемног испита. Тако се сврстао у малу групу оних најбољих ученика у Србији који су без додатне провере знања добијају индекс.
– Задовољан сам својим постигнућем, а све ово постигао сам захваљујући професорима у СТШ „ Никола Тесла „ Лепосавић који су стручни да пренесу знање ученицима, а уједно и толерантни према свим ученицима. Моја даља преокупација биће факултет, а знам да сам направио добар избор јер је електротехника наука будућности и свршеним стдентима пружа просперитет и широк спектар занимања, пре свега у информационим технологијама, које мене највише занимају. Израда програма биће мој конкретан посао, како сада замишљам.
Давид је рођен и одрстао у Лепосавићу, а на питање да ли ће вратитити након школовања у Београду у Лепосавић, одговара да је сада све то неизвесно, а за овај крај га веже детињство, школски дани и лепе успомене. Ових дана у СО-и Лепосавић одржан је пријем за најбоље ученике средњих и основних школа, као и учеснике Републичких такмичења, а овом приликом градоначелник Лепосавића Зоран Тодић,уручио им је пригодне поклоне уз жељу за успешан даљи наставак школовања и сваку срећу у животу. Међу награђеним био је и Давид Јевтић који каже, да је лепо што се мисли на најбоље ученике и да ће сигуран је, оправдати поверење које им се указује.
Давиду желимо да буде најбољи на факултету, као што се издвојио у својој генерацији и био најбољи у средњој школи. В.В.

Подели на: