Најновије вести

Урсула фон дер Лајен у Београду

Председница Европске комисије Урсула фон дер Лајен стигла је у Београд после посете Приштини.

 

 

Председник Србије Александар Вучић објавио је на свом Инстаграм профилу да је дочекао у Београду председницу Европске комисије Урсулу фон дер Лајен.

“Добро дошли у Србију, Урсула фон дер Лајен”, написао је председник Србије.

Вучић је председници Европске комисије поклонио букет цвећа, а дочекала је и почасна гарда.

Председник Србије Александар Вучић угостиће председницу Европске комисије Урсулу фон дер Лајен у вили “Мир”.

Фон дер Лајенова би у четвртак требало да се састане са премијерком Аном Брнабић.

У четвртак ујутру заједно са председником Вучићем Фон дер Лајенова ће учествовати у покретању пројекта на железничком Коридору 10.

Планирано је да председница ЕК присуствује и потписивању уговора за рехабилитацију деонице на Ауто-путу мира (Ниш-Приштина) који се ради уз финансијску подршку Европске уније.

Пред састанке у Београду, Урсула фон дер Лајен је у Приштини разговарала са Аљбином Куртијем и Вјосом Османи.

Након састанка са Куртијем поручила је да Приштина и Београд треба да развију конструктиван дијалог и спусте тензије на северу КиМ и да је важно да раде заједно ради будућности.

Председница Европске комисијеу уторак је, уочи Самита ЕУ и западног Балкана 6. октобра, почела балканску турнеју посетом Тирани. Након Тиране Фон дер Лајенова је посетила и Северну Македонију, а затим и Приштину и Подгорицу.

Урсула фон дер Лајен званичну посету Западном Балкану завршава у четвртак у Босни и Херцеговини где ће заједно са премијером Хрватске Андрејем Пленковићем и председавајућим Саветом министара БиХ Зораном Тегелтијом присуствовати свечаном отварању моста Свилај који повезује Хрватску и БиХ, а састаће се и с члановима Председништва Босне и Херцеговине.

Подели на: